12 Beste kinderwagens van 2024

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een kinderwagen is een onmisbaar onderdeel van je baby arsenaal. In dit artikel bekijken we de beste kinderwagens van het moment. Weet je niet hoe te kiezen? Lees onze handleiding ‘Hoe kies je een kinderwagen?‘. Wij bekeken alle kinderwagens, noteerden review scores, surften naar alle review sites, lazen ervaringen van ouders en ontvingen tips van onze Pakske gezinnen.

In dit artikel

Heb ik een kinderwagen nodig?

Voor veel ouders is een kinderwagen een must. Je gebruikt het om een wandeling te maken met je oogappel, te gaan winkelen en zelfs sporten. Een heerlijke wandeling kan ook helpen om je kind in slaap te krijgen. Er zijn ouders die meer gebruik maken van een draagzak, maar over het algemeen blijft de kinderwagen toch een onmisbaar item. Maar welke dan?!

De beste kinderwagens op een rijtje

Beste allround kinderwagen

De Joovy Qool komt met een score van 4,7 op 5 én 500 reviews helemaal bovenaan uit. De kinderwagen is geschikt tot 25 kg, dus het is werkelijk een investering voor vele jaren in de toekomst. Bovendien kan je de Joovy Qool eenvoudig uitbreiden, zodat je meerdere kindjes kan vervoeren.

Nadelen

  • De wieg dien je apart aan te kopen.


Alternatieven

  • UPPAbaby VISTA V2 Kinderwagen 2-in-1 – Deze kinderwagen scoort uitermate hoog, met 4,9 op 5 uit zo’n 900 reviews. Qua prijs zit je met deze UPPAbaby helaas aan het dubbele van hierboven.

Beste lichtgewicht kinderwagen

Beste kinderwagen in de stad

De Easywalker Harvey krijgt goede reviews in Google. Deze kinderwagen scoort erg goed op gebruiksvriendelijkheid.

Alternatieven

Beste kinderwagen luxe

De Bugaboo Fox haalt een hoge score en is uitermate goed beoordeeld.

Alternatieven

  • Joolz Geo 3 – tweede hoogste gemiddelde score binnen het luxe segment
  • Bugaboo Donkey 3 Mono – Scoort nét iets hoger op gebruikstesten, maar is zo’n 100 euro duurder.
  • Stokke Xplory – Ook erg populair. Scoort hoog qua gemiddelde score. Speciaal design.

Beste 3-in-1 kinderwagen

Niets zo gemakkelijk als een 3-in-1 kinderwagen: je hebt meteen een heel reissysteem: kinderwagen, reiswieg én autostoeltje in één pakket. Na veel vijven en zessen kwamen we uit bij de X-Adventure X-Line V2. Een hele mond vol, maar vooral een stevig winkelwagentje vol, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Alternatieven

Beste budget kinderwagen

De Kinderkraft XMOOV scoort 4,75 op 5 uit meer dan 1.000 reviews. Voor deze prijs heb je ook meteen een reiswieg, autostoel én accessoires.

Alternatieven

  • Born Lucky Rapido – Scoort gemiddeld 4,4 op 5 en is net iets duurder of iets goedkoper, afhankelijk van de kleur die je kiest.
  • Hauck Shopper SLX – Deze mochten we hierboven al vermelden. Zoals gezegd: scoort goed en is relatief goedkoop.

Beste duo kinderwagen

Heb je een tweeling op komst? Een tweede kindje op komst? Of plan je snel een tweede kindje? Dan is een duo kinderwagen nuttig en nodig. De Bugaboo Donkey Duo of Twin versie kost een hap uit je budget, maar op lange termijn absoluut de investering waard.

Alternatieven

  • Mountain Buggy Duet – Goedkoper dan de Bugaboo en meer geschikt voor outdoor wandelingen
  • EasyWalker Harvey 3 – Deze mochten we hierboven al vermelden. Top kinderwagen én kan je uitbreiden naar duo stand. Nadeel: voor tweelingen wellicht niet geschikt voor lange termijn. Er bestaat ook een Duo versie voor tweelingen.

Beste sport kinderwagen

Het was een nek aan nek race tussen De Hack Runner en de Bugaboo Runner. Maar we vinden de Bugaboo Runner nergens terug om aan te kopen. En aangezien de scores 4,7 vs 4,6 zijn, is het verschil klein.

Beste uitbreidbare kinderwagen

De Bugaboo Donkey wordt – terecht – in de markt gezet als de ‘convertible stroller’. Je kan deze eenvoudig uitbreiden voor meer kindjes.

Beste duurzame kinderwagen

Beste kinderwagen voor reizen

Beste voor boodschappen

Vanwege de grote mand onderaan de kinderwagen, uitermate geschikt om boodschappen mee te doen.

Wat onze gezinnen zeggen

Goele en Dries

“Kinderwagens zijn er in alle maten, kleuren, stoffen en soorten. Van heel klassiek tot futuristisch. Onze opties werden alvast sterk gefilterd, omdat we in blijde verwachting waren van een tweeling. De keuze in dubbele kinderwagens is lang niet zo uitgebreid, wat zeker niet slecht was voor onze keuzestress. Na heel wat research werd onze keuze al snel beperkt tot 2 modellen: Mountain Buggy Duet en Bugaboo Donkey Twin.

Er is een duidelijk prijsverschil tussen beide modellen, en na wat testjes werd voor ons toch ook duidelijk waarom dit verschil er is. De Mountain Buggy Duet is een heel praktische kinderwagen, maar bij het testen (opplooien, opstellen, onderdelen verwisselen) hadden we hier en daar een minder degelijk gevoel. Dit gevoel hadden we bij de Bugaboo helemaal niet. Ik denk dat je voor die prijs een heel degelijke kinderwagen krijgt, maar wij zien die kinderwagen eerder als een investering voor een paar jaar.

Daarom zijn we voor iets meer (hopelijk) degelijkheid gegaan. De ervaring die ik intussen heb opgedaan leert me wel dat een kinderwagen heel wat te verduren krijgt bij het vervoeren en opbergen. Degelijke kwaliteit is dus zeker geen overbodige luxe.”

Deel met anderen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een gratis cadeaulijst met items van eender welke shop?

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.