Beste campingbedjes van 2024

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Of je nu op vakantie trekt naar Frankrijk of een weekendje plant bij grootouders: een campingbedje (reisbedje) zorgt voor draagbare en aangename slaapplek voor je baby. Een goed campingbedje maakt het je leven écht wel gemakkelijker. Maar welke is het beste campingbedje en hoe ontdek je die?

In dit artikel

Waarom heb ik een campingbedje nodig?

Je kent het vast, de stress rondom reizen en de slaap van je kindje. In het vliegtuig en in de auto, maar ook op de eindbestemming, op het strand of in de zetel. Maar weinig omgevingen zijn veilige slaapplekken voor het kindje. Gelukkig bestaan er campingbedjes (ook wel: reisbedjes), een enorm handige oplossing voor alle zorgen die je mogelijk hebt.

Zo kan je met een campingbedje je kindje gerust op het strand, in de hotelkamer of in de tent alleen laten slapen. Een goed campingbedje is enorm compact, eenvoudig en snel in elkaar te zetten en is enorm handig voor allerlei uitjes. Niet enkel voor op vakantie kan het bedje worden meegebracht, ook een bezoekje aan kennissen of tijdens een logeerpartijtje bij opa en oma kan het bedje goed van pas komen.

Soorten campingbedjes

Het logeerbedje

Het meest bekende reisbedje is toch wel het logeerbed. Het is een wat robuuster, groter bedje, wat wel zorgt voor goede stevigheid. Toch is hij niet altijd even makkelijk in elkaar te zetten. Als u veel op reis bent, raden wij dit bedje niet aan. Wat maakt het dan een van de bekendste campingbedjes? Het is een zeer comfortabel bedje voor je kind, en dus ideaal als het gaat logeren bij opa of oma.

Het campingbedje

Als je veel op reis bent, is het lichtgewicht campingbedje de beste uitkomst. Het weegt weinig (tussen de twee en acht kilo), is makkelijk draagbaar en staat er al binnen enkele seconden. Een bedje dat ideaal is als u op vakantie gaat met het vliegtuig. Het bedje is in sommige gevallen minder comfortabel. Je kan dit bedje zowel binnen als buiten gebruiken. Ideaal voor een weekendje weg, op bezoek bij familie of vrienden of gewoon gezellig thuis.

Multifunctioneel bedje

Naast een heerlijke slaapplek voor het kindje, kan dit bedje ook dienen als speelbox. Het kindje heeft genoeg ruimte om te bewegen, te draaien en natuurlijk om te slapen. Een nadeel kan zijn dat de ouder maar slecht bij het kindje kan als het in het midden ligt. Een bodemverhoger kan hiervoor een uitkomst bieden.

Waar moet je op letten bij aankoop van een campingbedje?

Bij het aankopen van campingbedjes moet je als ouder rekening houden met een aantal punten:

  • Formaat/compact: Let erop dat het bedje niet te zwaar is. Het bedje moet naar verschillende plaatsen worden gebracht, een bedje met lichte onderdelen is dan ook ideaal. Daarnaast is het belangrijk goed te kijken naar hoe compact het bedje is. Hoe kleiner het bedje kan worden opgeplooid, hoe makkelijker het is om te transporteren. Bij verre reizen (zeker met het vliegtuig) is het absoluut een plus om een compact reisbedje te hebben (lees: het past liefst in je bagage).
  • Gewicht: Hierboven werd het al kort genoemd: het bedje kan niet te zwaar zijn. Het gewicht is een belangrijk punt om op te letten bij aankoop van een bedje. Soms is een zwaarder bedje een voordeel, ze zijn wat steviger. Toch is het goed om na te denken hoe vaak u onderweg bent, en hoe vaak het reisbedje verplaatst moet worden van de ene locatie naar de andere. Als je veel onderweg bent, kies je toch best voor een lichter model.
  • Monteerbaarheid/in elkaar zetten: Oefen een aantal keer met het opbergen van het bedje. Hoe meer je het doet, hoe gemakkelijker het zal worden. En geloof ons: je wil dat het opbergen eenvoudig gaat, anders ga je nog veel vloeken 😉. Bij het opbergen en opzetten van het bedje is er een enorm belangrijk aandachtspunt: zorg dat alles wat plooibaar is vergrendeld, zodat het bedje niet in elkaar schiet als het kindje ligt te slapen. 
  • Matras: Een degelijke matras is echt belangrijk voor de slaap van je kindje. Dat geldt dus ook voor een campingbedje. Zorg voor stevige matras, die zo vast mogelijk in het reisbedje ligt. Vermijd teveel ruimte aan de zijkanten, dat is vervelend voor je kindje. Bovendien zou die zich zo kunnen bezeren.
  • Goede bodem: Het is belangrijk om te letten op de versteviging van de bodem van het bedje. We willen niet hebben dat het kindje doorzakt in zijn/haar bedje. Als tip willen wij graag meegeven om te kijken naar campingbedjes waarbij de bodem zo laag mogelijk tegen de grond hangt. Dat maakt evenwel minder uit als je kiest voor een lichtgewicht pop-up reisbedje.
  • Extra functies: Bij het aankopen van het bedje kan je ook letten op de extra functies. Sommige campingbedjes kunnen ook dienen als luiertafel, of je kunt met een muggennet uw baby beschermen tegen insecten. Ook is het mogelijk om een bodemverhoger in bepaalde bedjes te plaatsen, dit maakt het voor de ouder makkelijker om het kindje uit bed te halen.

Beste campingbedjes

Wij kijken naar wat onze gezinnen zeggen over hun campingbedjes. We gebruiken onze grote hoeveelheid aan data om de beste campingbedjes op te lijsten, elk met hun eigen specifieke elementen. Onthoud altijd dat dit een persoonlijke keuze is en dat jij zélf het beste kan kiezen wat het beste reisbedje is voor jou en je baby ❤️.

Beste campingbedje all-round

De AeroMoov Instant Travel Cot is een top campingbedje dat aan alle vereisten voldoet. Het is uiterst compact en eenvoudig inklapbaar. Met minder dan 5 kg ook écht een lichtgewicht. Dankzij de waterdichte bodem en een stevige matras, zal je kindje een goede nachtrust ervaren. 

Beste koop campingbedje

Voor nog geen 50 euro heb je een campingbedje dat je eenvoudig kan gebruiken en meenemen naar oma en opa of op weekend.

Beste opvouwbaar campingbedje

Dit campingbedje van Deryan is héél compact opvouwbaar. Je kan het eenvoudig meenemen in de ruimbagage als je gaat vliegen.

Beste campingbedje met matras

Ook voor het beste campingbedje met matras komen we bij de AeroMoov Travel Cot uit. De stevige matras met goede rugondersteuning voor optimaal comfort, zit inbegrepen in de prijs en dat maakt het ook zo interessant.

Beste luxe campingbedje voor baby's

Beste multifunctionele campingbedje

Beste reisbedje voor het vliegtuig

Dit speciaal bedje is ideaal voor als je een bedje wil creëren in het vliegtuig. Als je een campingbedje zoekt dat je mee wil nemen in het vliegtuig, raden we de AeroMoov Travel Cot of de Deryan Baby Luxe Campingbedje aan.

Beste campingbedje met voor peuters

Met een gewicht van om en bij de 3 kg, is dit echt wel het beste lichtgewicht campingbedje voor peuters.

Wat is een goed campingbedje?

Bij de keuze van het campingbedje is het van belang eerst de volgende vraag te stellen: waarom en hoe wil ik het campingbedje gebruiken? Aan de hand van deze vraag kunnen wij je wat tips meegeven.

Wil je het campingbedje enkel gebruiken tijdens uw jaarlijkse vakantie? Hoe vaak u het bedje wil gebruiken en op welke plaats je het bedje wil opzetten, kunnen helpen bij het bepalen van het ideale gewicht van het bedje. Ook kunnen er bepaalde functionaliteiten naar voren komen die je nodig hebt op bepaalde plekken. Tot slot kan je aan de hand van deze vraag inschatten hoeveel geld je wil spenderen aan het campingbedje?

Als je van plan bent te reizen met het vliegtuig is het verstandig om een zo licht en compact mogelijk reisbedje uit te kiezen. Enkele reisbedjes op de markt zijn zo compact en klein, dat ze kunnen worden meegenomen als handbagage in het vliegtuig. Voor een autovakantie maakt het gewicht wat minder uit. Het is dan bij zulke reizen slimmer om een wat steviger model te kiezen.

Veelgestelde vragen

Welke matras voor een campingbedje?

Een matras van een campingbed is net wat anders dan een gewoon matras in het wiegje van uw kind. Het is van belang dat het matras harder en dunner is. Een harder en dunner matras is belangrijk voor de slaapveiligheid van het kindje. Dit maakt echter wel dat het slapen op het hardere en dunnere matras minder comfortabel is voor het kind. Daarom kan een campingbedje ook niet worden gebruikt als een permanente slaapplek voor het kind. Het is daarnaast van belang dat je een matras koopt die hoort bij het model en merk van het aangekochte campingbedje.

Hoe een campingbedje opzetten?

Elk bedje heeft zijn eigen gebruiksaanwijzingen. Voordat u op vakantie gaat of naar opa en oma voor een logeerpartijtje is het belangrijk om af en toe het nieuwe reisbedje in en uit te klappen.

Een paar algemene tips: de bodem van het bedje speelt een belangrijke rol in de werking van het bedje. Het is belangrijk dat de bodem nog omhoog is tijdens het uitklappen, want alleen dan kan je de zijdes goed recht vastklikken en vergrendelen. Daarna kan je pas de bodem omlaag duwen. Ook bij het inklappen moet de bodem helemaal omhoog komen. Hierna pas kunt u de zijdes licht optillen, zodat de vergrendeling eraf gaat.

Verder raden we je aan om op Youtube ‘campingbedje opzetten + naam bedje’ te zoeken. Zo vind je ongetwijfeld een hele reeks handige instructiefilmpjes.

Vanaf wanneer mag je baby in een campingbedje slapen?

De meeste campingbedjes zijn vanaf de geboorte te gebruiken. Bij aankoop is het hier belangrijk om goed de specificaties door te lezen, elk model kent namelijk zijn eigen minimale en maximale leeftijd.

Tot wanneer mag ik een campingbedje gebruiken?

Tot wanneer een campingbedje te gebruiken is hangt ook af van het model. Sommige modellen zijn te gebruiken totdat uw kindje 18 maanden is, andere modellen blijven bruikbaar tot de leeftijd van vier jaar. De maximale leeftijd en het maximale gewicht van het model zijn zaken waar u op moet letten als u een aankoop doet.

Wat onze gezinnen zeggen

Karen

Karen koos voor de Maxi-Cosi Iris: “Het campingbedje is makkelijk mee te nemen, niet te zwaar én ziet er mooi uit. Je kan de Maxi-Cosi Iris als reisbedje gebruiken, maar even goed als (speel)box. Multifunctioneel dus 😉.

Thomas

Onze allereerste reis samen, was eentje met de auto naar Frankrijk. Toen hebben we zo’n rechthoekig logeerbedje meegepakt, omdat we nog plek hadden. Onze volgende reis was met de camper richting Zweden. Toen hebben we zo’n compact Deryan campingtentje geleend. Erg handig! 

Onthoud altijd dat een campingbedje een persoonlijke keuze is. Jij en jij alleen bepaalt wat het beste is voor jou en je kleine spruit ❤️.

Deel met anderen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een gratis cadeaulijst met items van eender welke shop?

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.