7 baby verzorgingsproducten die je niet kan missen

Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op email

Je hebt de babykamer ingericht en je hebt een leuke, ruime commode gekocht. Maar met wat moet je die nu precies vullen? Luiers, handdoeken, schoon beddegoed… En laten we de verzorgingsproducten niet vergeten!  Er zijn enkele producten die onmisbaar zijn in de verzorging van je baby, deze sommen wij hier voor jou op. De huid van je kleintje zal er nog nooit zo goed en verzorgd uitgezien hebben!

In dit artikel

1. Billendoekjes

Een vuile luier, je maakt het verschillende keren per dag mee. Gelukkig zijn de billendoekjes hier je redding. Bij een plasluier gebruik je er één of twee, bij een grote boodschap gebruik je er wat meer. We raden wel aan om niet-geparfumeerde billendoekjes te gebruiken, aangezien parfums het huidje makkelijk kunnen uitdrogen.

Zeker als je kleintje een gevoelige huid heeft, gebruik je best hypoallergene billendoekjes die geen alcohol bevatten. Je kan ook altijd kiezen voor herbruikbare billendoekjes, bij deze gebruik je enkel lauw water en eventueel wat geurolie om de billetje van je kleintje te doen blinken.

2. Luierzalf

Merk je tijdens het verversen van de luier dat je baby rode billetjes heeft? Dit kan komen doordat de pamper te klein is en dus schuurt of dat je de luier niet vaak genoeg verschoond en het vocht de huid uitdroogt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je kleintje nu eenmaal een gevoelige huid heeft. Zinkzalf kan hier zeker een verlichting zijn voor je kleintje. Ververs de luier om de 3 uur en smeren maar! Smeer wel enkel luierzalf als je uitslag opmerkt, want op voorhand smeren helpt niet.

3. Cold cream

Cold cream heeft ook als doel om de huid van je kleintje te beschermen en te herstellen, maar deze is vooral bedoeld voor het gezichtje. Door de balsemachtige structuur en de ingrediënten wordt het gevoelige huidje goed verzorgd. Zeker tijdens de wintermaanden kan het geen kwaad om wat meer te smeren, namelijk elke ochtend en avond. Zo krijgt de koude niet de kans om het schattige snoetje van je kleintje te beschadigen!

4. Zonnecrème

Of je nu een wandeling gaat maken, op daguitstap gaat of je kindje in de tuin laat rondkruipen, het is enorm belangrijk om steeds zonnebrandcrème te smeren. De huid van je kindje is enorm gevoelig voor uv-straling. Er zijn zonnebrandcrèmes met een hoge beschermingsfactor te vinden die speciaal voor baby’s ontwikkeld zijn, daarnaast zijn ze ook nog eens heel mild voor de huid van je kindje.

5. Babyolie

Een badje: je baby geniet ervan en kan in het water spelen, terwijl hij er ook nog eens proper van wordt! Toch moet je oppassen met te veel badderen, want dit kan namelijk de huid van je baby makkelijk uitdrogen. Ook moet je goed opletten met verschillende soorten zeep, je gebruikt gebruikt deze best enkel bij zichtbaar vuil.

Daarom raden wij aan om voor babyolie te kiezen tijdens een bad. Je voegt het toe enkele minuten nadat je je kleintje in bad hebt gezet. Het ruikt lekker, maakt je kleintje schoon én is hydraterend. Maar ook als ouder heb je nut van babyolie. Is je scheerschuim op? Wil je je nagelriemen verzorgen? Wil je ergens plakresten van verwijderen? Hiervoor kan je ook babyolie gebruiken!

6. Fysiologisch serum

De zoutoplossing of fysiologisch serum is enorm handig om steeds in je kast te hebben staan. Als je kleintje last heeft van een verkoudheid, kan je namelijk makkelijk het neusje hiermee uitspoelen. Maar ook als je merkt dat de ogen wat verstopt zitten, kan je deze zoutoplossing hiervoor ook gebruiken. Je kleintje kan zo fijn ademen en spelen zonder zich ongemakkelijk te voelen.

7. Koortsthermometer

Soms blijft je kindje maar huilen, terwijl het een propere luier heeft, net heeft gegeten en alles heeft wat hij maar kan wensen. Dan kan het zijn dat je kleintje koorts heeft. Dan is het heel handig om onmiddellijk even de temperatuur te kunnen meten. Er zijn verschillende soorten: de staafthermometer, de oorthermometer, de fopspeen thermometer of de voorhoofdthermometer.

Bij kindjes onder 3 maanden oud, werkt de staafthermometer die je via de poep gebruikt het beste. Daarna kan je overschakelen op een oorthermometer, maar deze is iets minder correct in zijn meting.

Extra tip: verzorgingssets

Er bestaan ook complete verzorgingssets voor baby’s. Zo heb je meteen al enkele verzorgingsproducten in huis. Lekker handig en vaak goedkoper.

Deel met anderen
Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op twitter
Delen op whatsapp
Delen op email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een gratis cadeaulijst met items van eender welke shop?

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.